BAE Kongresinde konuşturulmayan Türk cerraha büyükelçilik sahip çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen bir kongrede Kalp Cerrahı Doç.Dr.Mert Dumantepe, kürsüye çıkartılmadı. Dumantepe’nin eşinin olayı sosyal medyada aktardığı videosunda, eşinin kürsüye çıkarılmamasının sebebinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu iddia etmişti. Konuşturulmayan cerraha sahip çıkan ise Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi oldu.

Abu Dabi’de düzenlenen bir kongrede Kalp Cerrahı Doç.Dr.Mert Dumantepe, kürsüye çıkartılmadı. Dumantepe’nin eşinin olayı sosyal medyada aktardığı videosunda eşinin kürsüye çıkarılmamasının sebebinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu iddia etmişti. Videonun sosyal medyada yayılmasıyla Dumantepe'ye yapılan haksızlık büyük tepki toplamıştı. Tepkilerden sonra Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar Türk cerraha ve eşine yardımcı oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki makamında doktorumuzu konuk eden Büyükelçi, Dumantepe'nin ülkemize dönüşü için güvenliğini sağlayarak yaşanan skandal sonrası Türk cerraha sahip çıktı.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.