Bakan Koca’ya sağlık çalışanlarından tepki: Sağlık ekip işi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı “Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım.” paylaşımı, sağlık çalışanları tarafından büyük tepki topladı. Sosyal medyada gelen tepkilerden biri şu şekilde: “Hekim dışında tüm sağlık çalışanlarını yok saydınız. Sağlık ekip işi unutmayalım!”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İngiltere'nin önde gelen TV kanallarından birinin, Türkiye'nin salgınla başarılı mücadelesini, yaptığı özel haberle gündeme taşıdığını belirterek “Salgın boyunca, ülke olarak bazı başarılarımız anlatıldığında, kimileri bu başarılara ‘Türkün Türk'e karşı Türk propagandası’ dedi. Birazdan İngiliz'in İngiliz'e Türkiye propagandasını izleyeceksiniz. Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım. Haberde; filyasyon ekiplerimizin hastalığın takibinde dedektif gibi çalıştığı, erken ve yoğun müdahalenin tedavide başarı getirdiği vurgulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın yapmış olduğu bu paylaşımda sadece ‘hekimleri’ ön planda tutması diğer sağlık çalışanları tarafından tepki topladı. Bu tepkiler kısa süre içerinde sosyal medyada #bakankocaözürdile etiketi ile Türkiye gündemine oturdu. 

Aynı zamanda sağlık çalışanları, pandemi sürecinde kahramanca hastanede çalışan bütün sağlık emekçileriyle gurur duyulması gerektiğinin de altını çizdi.

Gelen tepkilerden birkaçı şu şekilde:

Etiketler
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
sağlık çalışanları
tepki