Bedenini kadavra olarak bağışlamıştı

Seyfi Dursunoğlu nam-ı diğer 'Huysuz Virjin' öldükten sonra kadavra olarak kullanılmak üzere bedenini devlete bağışladığını açıklamıştı.

  

Seyfi Dursunoğlu Kadıköy Altunizade'de 87 yaşında hayatını kaybetti. Huysuz Virjin karakterini canlandıran ünlü oyuncu ve komedyen Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Show programıyla bugün bilinen anlamıyla 'stand-up' tarzı komedi programını Türkiye'de ilk kez yapan isimlerdendi. Sanatçı ölmeden önce mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne, vücudunu da kadavra olarak tıp öğrencilerinin hizmetine bağışlamıştı. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre 15 gün önce mide rahatsızlığı yüzünden hastaneye yatan Seyfi Dursunoğlu, solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı.

3 gün boyunca yoğun bakımda cihazlara bağlı olarak tedavi gören, 17 Temmuz Cuma günü saat 20 sıralarında hayatını kaybetti. Dursunoğlu'nun KOAH hastalığı olduğu biliniyordu.

“TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BİR KATKIM OLSUN İSTEDİM”

Posta gazetesinden Müge Dağıstanlı'ya konuşan Seyfi Dursunoğlu, ''Gerekli tüm işlemleri yaptım, imzayı attım. Tıp fakültesi öğrencilerine bir katkım olsun istedim. 'Huysuz'u kesip biçerken hem öğrenirler hem de eğlenirler.'' dedi.

Etiketler
Seyfi Dursunoğlu huysuz virjin kadavra tıp fakültesi öğrencileri