Beyaz melekler virüsle ön cephede savaşıyor

Covid-19 salgını ile mücadelede ön cephede yer alan hemşireler, canları pahasına hayat kurtarıyor. Türkiye'de Covid-19 vakalarının görülmeye başlanmasının ardından pandemi hastanesine dönüştürülen İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde 300 hemşire görevli.

Her yıl 12 Mayıs'ta "Hemşireler Günü"nü kutlayan "beyaz melekler", COVID 19 salgını nedeniyle her zamankinden daha fazla mesai harcıyor. Hastaların hep yanlarında olmalarını istediği hemşireler, sabahın erken saatlerinde geldikleri hastanede ilk olarak koruyucu kıyafetlerini giyiyor. Hemşireler için siren çalarak acil servise gelen her ambulans kurtarılacak bir yaşamı simgeliyor. COVID 19 şüphesiyle gelen hastaları dikkatle teslim alan hemşireler, onları yaşama bağlamak için zamanla yarışıyor. İlk müdahale sonrası sürüntü örnekleri alan hemşireler, hastaların tahlillerinin pozitif çıkması halinde onları tedavi görecekleri servise yönlendiriyor. Hemşirelerin birçoğu virüsü yakınlarına bulaştırma korkusuyla öğrenci yurtlarında kalıyor.  

Beyaz melekler, COVID 19'lu hastaların tedavi gördüğü yoğun bakımlarda virüsle göğüs göğüse savaşıyor. Yoğun bakım hemşiresi 27 yaşındaki Gizem Temeltaş, COVID 19 ile mücadele günlerinin başında zorlandıklarını ancak etkili mücadele sayesinde hasta sayısının azaldığını söyledi.  Kendisinin de enfekte olduğunu belirten Temeltaş, "Vaka ve ölüm sayısı azaldığında bu, bana çalışma gücü veriyor. Yaptığımız işin ne kadar kutsal olduğunu daha iyi anladım” dedi. Komşularının kendisine yemek getirdiğini, otobüslerde vatandaşların yer verdiğini belirten Temeltaş, “Bu çok güzel bir şey. Duygulanmamak elde değil" diye konuştu. 

HASTANIN UYANDIĞI AN 

Hemşire Kezban Deniz de COVID 19 sürecinde ailesiyle arasına mesafe koydu. Çocuğuna sarılmayı çok özlediğini dile getiren Deniz, “35 yaşında entübe bir hastamız vardı. Ona 'daha çok gençsin, güçlü ol' dedim. Ben onun beni duyduğunu biliyordum, sonra gözlerini kırptığını gördüm. Arkadaşlarımı çağırdım. Yeniden sözlerime tepki verdiğini duyduğumda hepimiz onu alkışladık" dedi.  

HEMŞİRE ÇİFT KORONAYA KARŞI OMUZ OMUZA ÇALIŞIYOR  

Hemşireler Buket Keskin ve eşi Nadir Keskin, Muş Devlet Hastanesinde COVID 19 hastalarının iyileşmesi için omuz omuza çalışıyor. Keskin çifti, tedavi sürecine katkı sağladığı COVID 19 hastalarını taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyor.  

Yoğun bakım hemşiresi Buket Keskin, “Eşimle birlikte bu mücadelenin bir parçası olmaktan mutluyuz. Çalıştığımız süre zarfında tulumlarımız her zaman üzerimizde ve diğer koruyucu ekipmanlarımızı giyerek hastalarımıza en iyi şekilde tedavilerini uyguluyoruz” dedi.  

Nadir Keskin de meslektaşı eşiyle COVID 19 salgınına karşı mücadele etmekten büyük gurur duyduğunu ifade etti. 

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.