Bilim Kurulu Üyesi: "Bana bir şey olmaz demeyin"

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr.Tevfik Özlü, giderek artan coronavirüs vakalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama gerçekleştirdi.

Artan vakalar için "uyandırma alarmı" benzetmesini yapan Prof.Dr.Özlü, "Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük  gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor. Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız" dedi.

'HERKESE OLAN SİZE DE OLABİLİR'

Memleketlerine dönen vatandaşların dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Özlü, el öpme, sarılma ve kucaklaşmaktan kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu. "Bana bir şey olmaz demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım" diyen Bilim Kurulu üyesi topyekun mücadelenin devam etmesi vurgusunda bulundu.