Çapa Tıp Öğrencilerinden yetkililere baretli "seslenme"

İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri, geçen haftalarda yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından can güvenlikleri için önlemler alınmasını talep etmek için tiyatral bir eylem düzenlediler. Öğrenciler, seslerinin duyurmak için Öğrenci Meydanı'nda beyaz önlüklerini giyerek kafalarına sarı baret takarak enkaz altını canlandırdı.

Gösteri kapsamında göçük altında kalan arkadaşlarına, "Arkadaşlar sesimi duyuyor musunuz?", "Enkaz altında mısınız?", "Can güvenliğiniz sağlanmadı mı?" şeklinde seslenen öğrenciye arkadaşları düdük çalarak yanıt verdi.

Tiyatral eylem, öğrencilerin can güvenliklerinin sağlanmasını istediklerini ifade etmeleriyle sona erdi.

İstanbul Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Atacan Kılıçoğlu, gösterilerinde, göçük altında kaldıklarında düdük çalarak seslerini duyurmaya çalıştıkları anı canlandırdıklarını söyledi.

"Şu anda yetkililerin bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Bu yüzden 'Sesimi duyan var mı?' cümlesini kalıp olarak kullandık" diyen Kılıçoğlu, şunları kaydetti:

"Olası büyük İstanbul depremi olursa şu anki mevcut fakültemizin binalarının dayanıklı olmadığını tahmin ediyoruz. 2013'te yapılmış bir raporlama çalışması var. En düşük riskli binamızın orta riskli olduğu yazıyor bu raporda. Fakat yönetimin bize sunduğu çözümler kısa sürede bir çözüme ulaşmıyor. Biz akut süreçte can güvenliğimizi sağlayan bir çözüm bekliyoruz. Fakat en kısa süreli çözümler bize 6-8 ay deniliyor. Bu 6-8 ay içinde yaşama hakkımızın sağlanmasını istiyoruz. Bu konuda biz çözüme varılmasını istiyoruz."