Coronavirüs hastasına anjiyo yapıldı

Dünyanın bir çok yerinde durumu ağır olan Coronavirüs hastaları ölüme terkedilirken Türk doktorlar kalp krizi geçiren Coronavirüs hastasına anjiyo yaptı.

Dünya'nın birçok ülkesinde Coronavirüs sebebiyle sağlık sistemleri çökme noktasına geldi, İngiltere'de yeterli solunum cihazı olmaması sebebiyle genç ve kurtulma ihtimali daha yüksek olanlara solunum cihazında öncelik verilmesi önerildi. Dünyanın her yerinde doktorlar kimin yaşayacağına karar vermeye çalışırken Türk doktorlar kalp krizi geçiren Coronavirüs hastasına anjiyo yaptı.

KORONALI HASTAYA ANJİYO

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Coronavirüs testleri pozitif çıkan 58 yaşındaki bir adamın EKG sonuçlarından kalp krizi geçirdiğini belirleyen doktorlar, hastayı anjiyoya aldı.

OPERASYON BAŞARILI GEÇTİ

Koronaya karşı tedbir alan doktor ekibi, hastanın kalbe giden tıkalı iki damarını balonla genişlettikten sonra stent takmayı başardı. Hasta 2 saat süren başarılı operasyonun ardından yeniden karantina odasına alındı.

TIKALI DAMARLARI AÇILDI

Operasyonla ilgili konuşan Kardiyoloji Kliniğinde görevli Doç. Dr. Erhan Tenekecioğlu, "Bugün hastanemizde korona şüphesiyle yatmakta olan 58 yaşında erkek bir hastamızın serviste yatarken başlayan göğüs ağrılarının olması üzerine EKG’si çekildi. EKG’de hastanın akut kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edildi. Bunun üzerine acilen anjiyo ve stent yapılması için hasta kliniğimize devredildi. Hastayı hemen anjiyografi ünitesine aldık. Biz de gerekli tedbiri aldık. Tulumlarımızı, maskelerimizi, gözlüklerimizi giyerek operasyona başladık. Hastanın anjiyosunda tam tıkalı olan damara telle ilerledikten sonra ince bir balon ile önce genişletme işlemi yaptık. Daha sonra tıkalı olan yere stentimizi gönderdik. Damarı açtıktan sonra ileride ikinci bir darlık olduğunu gördük. Oraya da ikinci bir stent takarak arada boşluk kalmaması için iki stentin birleşmesini sağladık. İşlemimizin sonunda hastanın damarı tam açıldı." diye konuştu.

HASTA KARANTİNADA

Coronavirüs testi pozitif çıkan hastanın genel durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan operasyon sırasında anjiyografi cihazı ekranı üzerine yapıştırılmış #EvdeKalTR ve #MutluOlYeter notu dikkat çekti.

İHA

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.