Hekimlerden tepki: TTB beni temsil etmiyor

Gara'da 13 vatandaşımızın terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi üzerine TTB Merkez Konseyi açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada "terör" ve "PKK" ifadelerinin geçmemesi birçok hekimin tepkisini çekti. Hekimler sosyal medyada “TTB beni temsil etmiyor” etiketi ile tepkilerini gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin Gara'da 13 vatandaşımızın terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi üzerine "Acılarını paylaşıyoruz. Gare'de yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyor ve 13 yurttaşımızın sağ salim kurtarılamaması nedeniyle de çok üzgün olduğumuzu belirtiyoruz. " sözleri ile yaptığı açıklamada "terör" ve "PKK" ifadelerine yer vermemesi tepkilere yol açtı.

“BU ÖRGÜT BENDEN DEĞİL”

Dr. Semih Dikkatli sosyal medya hesabından “Bu açıklamayı yapan meslek örgütünün üyesi olmak zorunda olduğum için utanç duyuyorum. Terörü lanetlemek yerine hala "kurtarılamayarak" vurgusu ile devletine vurmaya çalışan bu örgüt benden değil…” diyerek “TTB beni temsil etmiyor” etiketi ile kampanya başlattı. Kampanyaya birçok hekim katılarak tepkilerini ortaya koydu.

“TERÖRİSTİN VE DESTEKÇİSİNİN YANINDA DEĞİLİM”

Bir hekim “Bu garip birlik beni hasta ediyor. Askerim ve milletimleyim, teröristin ve destekçisinin yanında değilim.” diyerek kampanyaya destek verdi.

“TERÖRÜ LANETLERSENİZ İNSANLIĞIN VE HEKİMLİĞİN GEREĞİNİ YAPMIŞ OLURSUNUZ, BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Bir hekim ise şu sözlerle tepkisini ortaya koydu:

“Hekimlerin güya yasal temsilcisi, yöneticileri terörü lanetlemekten aciz. Meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul katledildiğinde de aynı tavır vardı. Merak etmeyin, terörü lanetlerseniz insanlığın ve hekimliğin gereğini yapmış olursunuz, başka bir şey değil…”

“BİR DOKTOR OLARAK TTB BENİ TEMSİL ETMİYOR”

Başka bir hekim “Terör, PKK terimlerini kullanamayan bir yönetim, kendi içinde bunları barındırıyor demektir. Bir doktor olarak TTB beni temsil etmiyor.” diyerek tepki gösterdi.

 

MEDİKRİTİK.COM/ DİDEM DÜZ

Etiketler
hekim
tepki
ttb
PKK
terör