I. Uluslararası Kan Güvenliği ve Hemovijilans Kongresi Devam Ediyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Alman Kızılhaçı, Sanquin, Avrupa Kan Kuruluşları Denetleme Sistemleri ve Hemovijilans Surveyans Ağı ve akademisyenlerin katkıları ile 2-6 Kasım tarihlerinde I. Uluslararası Kan Güvenliği ve Hemovijilans Kongresi Antalya'da düzenleniyor.

Kongrede konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık; “2005’te 300 binlerde başlayan kan bağışı sayısı bugün 3 milyona ulaştı. Bu gerçekten büyük bir başarı. Sadece kan bağışı değil Türkök’le kök hücre bağışı noktasında da Sağlık Bakanlığımızla birlikte çok başarılı bir program uygulanıyor. Avrupa’daki plazma fraksiyonasyon enstitüleri, kan bankacılığı yapan kurumlar, bu kurumları akredite eden üst yapılar, üniversiteler, Alman Kızılhaçı, Hollanda Kızılhaçı gibi bizim paydaş olan kuruluşlarımızın tamamı Türkiye’nin bu başarısını alkışlıyor.” ifadelerini kullandı

650 bini aşkın donör sisteme kayıtlı

Ayrıca Kerem Kınık; Türkök, kök hücre bekleyen hastalarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için başlatıldığınğ. Bugün 650 bini aşkın donör sisteme kayıtlı olduğunu. 300 bin donörün doku tiplemeleri yapılarak uluslararası büyük ağa bildirimi yapıldığini. 5000 eşleşme ve 1500’ü aşkın nakil gerçekleştirildiğini. belirtti.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.