İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde korkutan yangın

Fatih Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin nöroloji bölümünde civarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Hastanenin ikinci katında çıkan yangın, kontrol altına alınarak duman tahliyesi yapıldı. İstanbul Valiliği olayda can kaybı ve yaralanan olmadığını duyurdu.

Fatih Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nöroloji Bölümünde dün akşam saat 21.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Büyük paniğin yaşandığı yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler hızla yangın söndürme çalışmalarına başladı. Bu sırada hastalar pencerelerden ve yangın merdivenlerinden tahliye edildi. Yoğun dumanın oluştuğu hastanedeki yangın itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kontrol altına alındı.
 

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümünde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Söz konusu yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınmış ve hastalar tahliye edilmiştir. Alınan ilk bilgilere göre çıkan yangında herhangi bir yaralı ve can kaybımız yoktur. Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır."

SAĞLIK BAKANLIĞI: TEKNİK BİR SEBEPTEN KAYNAKLANMADIĞI BELİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında ise, "Hastanenin ikinci katında nöroloji-nöroşirurji servisinde çıkan yangının teknik bir sebepten kaynaklanmadığı belirlenmiştir. Sebebiyle ilgili tahkikat devam etmektedir. Duman tahliyesinin tamamlanmasının ardından hastane normal hizmetine devam edecektir" bilgisi paylaşıldı.

 

Etiketler
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın