İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Koronavirüse karşı proje çağrısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Koronovirüs ile mücadele kapsamında proje çağrısı yaptı. İTÜ çekirdek merkezi kapılarını yeni tip Koronavirüs’e (COVİD-19) karşı çözüm üreten girişimlere açtı.

 

Çin’in Wuhan kentinde 2019 yılı Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan salgın ile mücadele kapsamında, mücadeleyi etkin ve başarıyı arttırıcı çözümler sunmayı hedefleyen merkez, Koronovirüs ile mücadelede sağlık çalışanlarını, hastaları ve koruyucu halk sağlığını destekleyici proje fikirleri olan girişimcilere kapılarını açtı. Tespit yöntemlerinden respiratör teknolojilerine; sterilizasyon yöntemlerinden ventilatöre kadar birçok alanda proje kabul edileceğini duyurdular.

 

Salgın ile mücadele süreci içerisinde ülkemizde ve dünyada en çok hissedilen ihtiyaçlar;

·         Dezenfektanlar

·         Maske

·         Koruyucu kıyafetler

·         Doğrulama ölçütleri

·         Yoğun bakım ünitelerinde kullanılan cihazlar

·         İlaç

·         Aşı

·         Ventilatör

Salgında doğrudan ya da dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamaları olarak tespit edilmiştir.

Proje Merkezinin İmkanları:

İTÜ çekirdek merkezi olarak girişimciler tarafından başvurulan projelere başta sermaye (52 Milyon TL’ye varan), fiziksel ortam, eğitim, mentorluk, danışmanlık, network, kurumsal iş ortakları, basın gibi bütüncül ve koordineli bir destek sağlanmaktadır. Sunulan desteklere göre UBI global endeksine göre üniversitelere bağlı kuluçka merkezleri sıralamasında dünyada ilk beşe giren merkez, bugüne kadar 2424 girişimi desteklediğini ve  girişimler sonucunda 135 milyon TL yatırım alan girişimler hayata geçti. Merkez Koronavirüs ile mücadele kapsamında ‘İTÜ Çekirdek’te Geliştir, Dünyayı İyileştir’ sloganı ile girişimcilere seslenmektedir.

 

KAYNAK: hhttps://itucekirdek.com/en/fightcovid-2/