Belki çoğumuz Koronavirüs'le ilgili henüz bu kadar şey bilmezken, sağlık çalışanları çoktan kırmızı alarma geçmişti bile. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, daha biz vaka sayısından bile haberdar değilken Türkiye'deki ilk COVID-19'lu hastaya müdahale eden doktordu.

iz belki Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hakkında çok fazla şey bilmiyorduk ama tıp camiası, onun efsane bir doktor olacağını daha fakültedeyken yıllığa not düşmüştü bile.

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşcıoğlu, alanında birçok başarıya imza atmış bir bilim insanı.

Öğrencileri onu "Efsane hoca" ve "adeta bastonsuz Dr. House" diye tanımlamış. Öğrencilerine olan babacan yaklaşımı, hastalarına olan "her şeyden önce insan" bakış açısı ise onu tanıyanların anlattığı en önemli özelliklerinden.

Staj yapan öğrencilerine ağır vakaların görüldüğü bir vizitten sonra "Sabah kalktığınızda elleriniz ve ayaklarınız tutuyorsa, gözleriniz görüyor, kulaklarınız duyuyorsa, şükredin ve o günün doyasıya tadını çıkarın" diyen bir hayat doktoru aynı zamanda.

Efsane Cemil Hoca, bu hastalık sebebiyle yoğun bakıma girerken "Bütün deneysel ilaçları üstümde deneyebilirsiniz" diyerek bir kere daha kendini mesleğine ve insanlığa adadığını göstermiş

Tıp dünyasına kazandırdığı makaleleri, yetiştirdiği öğrencileri, iyileştirdiği hastaları ve insana olan bakışıyla 67 yaşında efsane bir insanı yitirdik dün.

Bütün tıp camiası Cemil Hoca için saygı duruşunda bugün... Hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz.










Yeni yorum ekle