Nöbet çıkışı koro

Van’da büyük oranda pandemi hastanesi olarak hizmet veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi çalışanları nöbet çıkışında oluşturdukları koroda bir araya geliyor. Amaçları meslektaşlarına hem moral vermek hem de kayıplarını türkülerle anmak.

Van Yüzüncü ​​​​​​Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görevli sağlık çalışanları, haftada üç gün bir araya gelerek oluşturdukları koro ile meslektaşlarına moral olacak. Hazırlıkları devam eden ilk programda sağlık çalışanları Kovid-19 salgınında kaybettikleri meslektaşlarını türkülerle anacak.

Kovid-19 sürecinde büyük bölümü pandemi servisine dönüştürülen hastanede görev yapan sağlık çalışanları, hastaların sağlığına kavuşabilmesi için fedakarca çalışıyor. 15 kadın, 15 erkek çalışan hastanedeki görevlerinden arta kalan zamanlarda bir araya gelerek koro oluşturdu. YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhemşire Leyla Meral, salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına moral vermek istediklerini söyledi. Meral, “Arkadaşlarımız görevlerini aksatmadan, nöbet çıkışlarında korodaki çalışmalara katılıyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Biz de fedakarca görev yapan personelimize hem moral vermek hem de Kovid-19 mücadelesinde kaybettiğimiz mesai arkadaşlarımızı türkülerle anmak istedik” dedi.

 

HASTANEDEN İKİ KAYIP VERDİLER

Kovid-19 salgınına karşı mücadelede, hastanenin müdür yardımcısı Mehmet Veysi Göz ve hemşire Özlem Şahin hayatını kaybetti. Meral, “Onları hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

Hemşire İsmail Yıldız ise Kovid-19 salgınıyla mücadelede ciddi zorluklar yaşadıklarını anlattı. Toplum sağlığı adına hayatlarını kaybeden sağlık şehitlerini rahmetle andıklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Kovid-19'a yakalanmış çok kişinin ameliyatına girdik. Önlüklerimizin üzerine giydiğimiz tulumlarla görev yapıyoruz. Bu sürecin zorlukları devam ediyor. 2 meslektaşımızı kaybettik. Beraber çalıştığınız arkadaşınızı kaybettikten bir gün sonra çalışmaya devam ederek hayat kurtarmaya çalışıyorsunuz. Koromuzda seslendireceğimiz parçalarla kaybettiğimiz meslektaşlarımızı anacağız."