Ordu Tabip Odası Başkanı: Çevrimiçi kongre yapacak altyapımız var

Siyasi partilerin düzenlediği kongrelere fazla sayıda insanın katılması salgın ile mücadelede en önde safta yer alan sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. Sağlık çalışanları “Bu tarz görüntüler salgın ile mücadeleye zarar vermektedir.” ifadeleri ile tepkilerini ortaya koyarken Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun ise “Çevrimiçi kongre yapacak altyapımız var.” dedi.

Siyasi partilerin düzenlediği kongrelere fazla sayıda insanın katılmasına sağlık çalışanları tepki gösterdi.

“SAĞLIK ORDUSUNUN EMEĞİ HİÇE SAYILAMAZ!”

Salgın ile mücadelede canla başla çalışan sağlık çalışanları “Salgınla mücadele ettiğimiz bu dönemde, yöneticilerin kendi koydukları kurallara uymaması moralimizi bozmaktadır. Bu tarz görüntüler salgın ile mücadeleye zarar vermektedir. Bütün siyasi parti kongrelerine katılım sınırlandırılmalıdır. Sağlık ordusunun emeği hiçe sayılamaz!” sözleri ile tepkilerini ortaya koydu.

“KONGRE MANZARALARI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MOTİVASYONUNU DÜŞÜRMEKTEDİR”

Kongredeki manzaraların motivasyonlarını düşürdüğünü belirten sağlıkçılar şu ifadelere yer verdi:

“Salgın ile mücadelede toplumun belli kesimlerini temsil eden bütün siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerekir. Salgının başından beri gördüğümüz kongre manzaraları sağlık çalışanlarının motivasyonunu düşürmektedir.”

“BU KALABALIK KONGRELERE DE AKILCI ÇÖZÜMLER BULUNABİLİR”

 Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun ise “çevrimiçi kongre” vurgusu yaparak şu önerilerde bulundu:

“Kalabalık insan topluluklarının, korunsalar bile, koronavirüs bulaşma riskini artırdığı tüm bilim çevreleri tarafından bilindiğine göre, elbette kongreler, sempozyumlar, seyir gösterileri vs. bulaştırıcılığı artıran bir neden olarak görülmektedir. Bakın biz tıp kongrelerini bile erteledik. Online yapıyoruz. Bu bir fırsat olabilir online kongre alt yapısını kurmak, seçimli kongrelerde online aday seçmek ve tek kullanımlık şifre ile oy vermek için alt yapı geliştirilebilir. Bilim ve teknoloji burada da kullanılabilir. Ülkemizin bu teknolojiyi üretme ve uygulama gücü var. Bilimde Türkiye 30 yıl önceki Türkiye değil. SİHA, yazılım derken büyük adımlar atıldı. Bu kalabalık kongrelere de akılcı çözümler bulunabilir. Eminim bizi yönetenler bu konuda da örnek girişimlerde bulunacaklardır. Bir tıp ve bilim adamı olarak beklentimiz budur.”

 

 

MEDİKRİTİK.COM/ DİDEM DÜZ

Etiketler
siyasi partiler
kongreler
covid-19
sağlık çalışanları