Protez Ortez mezunları Sağlık Bakanlığı'nın gündeminde!

Protez Ortez Lisans Mezunları Derneği, Ortez Protez lisans bölümünün görev yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi ve mesleki ünvanlarının yasa ve yönetmelikler ile belirlenmesi amacıyla TBMM'de bir dizi görüşmeler yaptı.

İki yıldan beri ülkemizde ilk defa lisans düzeyinde mezun veren bölümün görev yetki ve sorumlulukları belli olmadığı gibi lisans diplomalarının sağlık bakanlığı tescili ve mesleki kodları bulunmamaktaydı. Mesleğin kamu ve özel sektörde, kendi ünvanı ile istihdamı iki yıldan beri gerçekleşememekte. Bu amaçla yaklaşık beş ay öncesinde POLMED, Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. Bölüm mezunlarının mesleki ünvanlarını kullanamamaları kişileri mağdur etmekteydi.
Mesleğin ünvanı, yönetmelikler ile görev yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi adına yapılan görüşmelerde Erzurum AK Parti milletvekili Zehra TAŞKESENLİOĞLU ile görüşüldü. Görüşmenin ardından TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Ordu milletvekili Şenel YEDİYILDIZ ile yapılan toplantıda POLMED'in hazırladığı rapor ele alınıp, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA ile görüşüldü.
Medikritik'in sorularını yanıtlayan POLMED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Şimşek sürecin devam ettiği ve konunun takipçisi olacakları belirtti.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.