Sağlık atamalarının mevzuattaki yeri

Sağlık çalışanları her süreçte yorulmuş ve yıpranmışlardır. Bu yıpranmanın üzerine bir de kadro farklılıkları girmekte ve özlük haklarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.

Bu mağduriyetin farkında olan Medikritik.com sitesi, bu meselelerin daha anlaşılır olması amacıyla "SAĞLIK ve MEVZUAT" sayfası editörü Rıza CENGİZ ile Instagram üzerinden canlı yayın gerçekleştirdi.

Yapılan canlı yayında sağlık çalışanlarında kaç farklı kadronun olduğu ve bu kadrolar arasında ne gibi özlük hakları farkları olduğu konularına değinildi.

Özellikle son alımlara ortaya çıkan 663/45A (3+1) kadro derecesine ve özlük haklarına ilişkin fazla bilginin olmaması tercih yapacak sağlık çalışanlarının, yanlış yönlendirmeler yüzünden hatalar yapmalarına neden olmaktadır. Bu yanlış yönlendirmelerin önüne geçmek için canlı yayında, kadrolar ve atamalar ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilmiştir.

Bununla birlikte atanan kişilerin hangi kadroda ya da hangi özlük haklarına sahip olduklarını öğrenebileceklerine dair bilgilere de yer verilmiştir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için, Medikritik,  Instagram ve YouTube sayfalarından canlı yayın tekrarı izlenebilmektedir.

 

Etiketler
sağlık atamalarının mevzuattaki yeri