Sağlık Bakanlığı Ataması Önümüzdeki Günlerde!

Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılması beklenen sağlık personeli alımı için adaylara müjdeli haber İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur tarafından geldi. Mecliste dün yapılan Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında Milletvekili Cesur Bakan Fahrettin Koca’ya 17689 kişilik alımın ne zaman yapılacağını sordu.

Sayıları 200 bini bulan atama bekleyen sağlıkçılar, aylardır Sağlık Bakanlığı'nda görev almak için atama sürecinin açıklanmasını bekleniyor. Sağlık Bakanı tarafından eylül-ekim ayı gibi işaret edilen sağlık personel alım ilanı Kasım ayının ortasına gelinmesine rağmen açıklanmamasından dolayı binlerce sağlık personelini mağdur durumuna düşürülmüştü. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sağlık Bakanlığı bütçe komisyonu görüşmeleri sonrasında sağlık çalışanlarını sevindirecek haber dün gece sonunda geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI YAYINLAYACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yeni sağlık personeli atamalarının yapılacağını İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur açıkladı. İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sn.Bakan Fahrettin Koca’ya Komisyondaki soruma net cevap alamayınca, yanına gittim-tekrar sordum. 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan personel alım ilanında başvuru şartları şu şekilde sıralanmıştı: Adayların kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için,  Kamu Personel Seçme Sınavlarından (KPSS Lisans, KPSS Ortaöğretim ve KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir. Adaylar tercihlerini,  internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri belirtilen tarihlerde sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır. Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için "Aranan Nitelikleri" gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir. Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Açıklamalar ve Uyarılar" ile "Başvuru Genel ve Özel Şartları" bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.