Sağlık çalışanı derdini anlatacak merci bulamıyor

Dokuz Eylül Hastanesi çalışanlarının, 15 Haziran Pazartesi günü yatırılacak olan ek ödemelerinde yüzde 20 kesintinin olduğu öğrenildi. DEÜ Hastanesi sağlık emekçilerinin, SES, Genel Sağlık İş, Türk Sağlık Sen, Dokuz eylül Asistanlar ve Hekimler İnisiyatifi, Tabipler Odası,  Tez Kop İş, Türkiye işçiler Sendikası ve Demokratik Sağlık Sen ile ortak açıklama yapıldı.

Dokuz Eylül Hastanesi çalışanları, hemşire, asistan ve teknikerlerden ek ödeme kesintisi yapıldığını belirtiyorlar. Başhekimlik görüşmeyi kabul etmiyor. Sağlık çalışanlarının bu denli göz ardı edilmesi krizin büyümesine sebep oluyor.

YAPILAN DÜŞÜŞ PANDEMİDEN DEĞİL SABİT EK ÖDEMEDEN DÜŞÜYOR

Dokuz Eylül Hastanesi’nde görev yapan bir sağlık çalışanı, “Yatırılan maaşı normalde pazartesi göreceğiz evet ama Dokuz Eylül internet sisteminden alacağımız para zaten gözüküyor ve yüzde 20’lik bir kesinti olduğunu görüyoruz. Bu yapılan düşüş, pandemiden bağımsız, yani her ay yapılan sabit ek ödemeden olan bir düşüş. Pandemi ek ödemesinin yapılıp yapılmayacağından ise henüz haberimiz yok” dedi.

.

TALEPLERİNE KARŞILIK VERİLMEDİĞİ SÜRECE EYLEMLERİNE DEVAM EDECEKLER

DEÜ çalışanlarının sendikalarla şu an bir görüşme içerisinde olduğunu ve ortak bir tepki konulacağını aktaran sağlık çalışanı, “Pazartesi başhekimlikten bir bilgilendirme isteyeceğiz, görüştürülmezsek problemimizi yazılı olarak belirteceğiz. Belirli bir çözüm olmadığı takdirde, bir hafta içerisinde bir eylem gerçekleştireceğiz. Bu eylem; basın açıklaması, alkış eylemi, hastane içerisinde yürüyüş vs. olabilir” dedi.

.

 

Etiketler
sağlık çalışanlarına ek ödeme ücretleri