Sağlık Meslek Lisesi mezunları atanmayı bekliyor

Sağlık Meslek Lisesi mezunları Covid-19’un arttığı şu günlerde görev beklediklerini bildirdi. CHP Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olanların durumunu Meclis’e taşıdı.

Dr. Müzeyyen Şevkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına iki ayrı soru önergesi verdi. Şevkin, 2014 yılı Eylül ayında ‘Özel Sağlık Meslek Liseleri’nde eğitim-öğretime başlayan, ilk kayıtları hemşire olarak alınan, aynı statüdeki devlet okullarına başlayan öğrencilerin de hemşire olarak tercih yaptığı okullardan mezun olanların şimdilerde büyük bir hüsran yaşadığını vurguladı.

Şevkin, öğrencilerin anılan okullardan mezun olduktan sonra hemşire yardımcılığı ünvanı alabileceği ancak görevlerinin hemşire olarak tanımlandığını ve memur olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ile atanabilecekleri bilgisinin verildiğini hatırlattı. Şevkin şunları aktardı:

“Ne var ki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre 10. sınıfa geçen öğrencilerin sadece yardımcı unvanı alabilecekleri, bu nedenle yeni açılan hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni bölümlerinden birini seçebilecekleri ifade edilmiştir. Görev tanımı ile ilgili net bir bilgi alamayan ve kafası oldukça karışan öğrenciler bir taraftan üniversiteye geçiş hakkı elde etmeye çalışırken diğer taraftan 12 Mart 2017’de Bağcılar Güneşli Erdem Hastanesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla umutlanmıştır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'HEMŞİRE OLACAKSINIZ' DEMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, öğrencilerin açtığı pankartı görerek “Hemşire yardımcısı değil, hemşire olacaksınız. Bunlar bizim gündemimiz olan maddeler. Ben diyorum ki; hemşirelik liselerinden mezun olanların önünü bizim süratle açmamız lazım. İki yıllık meslek yüksek okullarının önünü süratle açmamız lazım’ diye konuşmuş ve öğrencilere hemşirelik konusunda söz vermiştir.” sözlerini hatırlatan Şevkin, 12. sınıfa geçen öğrencilerin mezun olduktan sonra KPSS puanı ile hemşire olarak atanacaklarını umarken, ilk mezunların verildiği 2018 yılından bu yana memuriyet hakkından yararlandırılmadığını dile getirdi.

ATANMAYI BEKLİYORLAR

Dr. Şevkin üniversiteyi kazanabilmek için yeterli derecede temel dersleri de alamayan Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin işsiz kaldığını belirterek “Covid-19 sürecinde çok yorulan, yıpranan sağlık emekçilerinin destekçisi olarak KPSS puanı ile hemşire ya da hemşire yardımcısı olarak atanmayı beklemektedir. Özel ve üniversite hastanelerinde hasta ve yaşlı bakım kadroları açılmasına karşın sağlık meslek liselerinde anatomi, enfeksiyon gibi dersleri almalarına karşın öğrencilerin görev tanımı olmadığı için bu kadrolardan yararlanamamaktadır.” dedi.

 

 

 

 

 

 

AYDINLIK

Etiketler
sağlık meslek lisesi
atama
işsizlik
KPSS
sağlık emekçileri
covid-19