Şehir Hastanesinde Tıbbi Atık Tartışması

AYDINLIK/ANKARA
Ankara Şehir Hastanesi<#146>nde tıbbi atık tartışması yaşanıyor. Kimyasal ve tıbbi atıkların aynı yerde toplandığı iddia edildi. Hasta yakınları çöp arabasından kan aktığını belirtirken, hastane yönetimi iddiaları yalanladı.
Ankara Şehir Hastanesnde tıbbi ve kimyasal atıklarla normal çöplerin aynı yerde toplandığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine konuyu yerinde araştıran Aydınlık muhabirleri hasta yakınları, temizlik işçileri ve hastane yöneticileriyle görüştü. Hasta yakınları ve bazı görgü tanıkları tıbbi ve kimyasal atıklarla diğer çöplerin bir arada depolandığını doğrularken, Aydınlık'a bilgi veren bir hasta yakını, "Bir yakınım için günlerce hastanede kaldım. İki hafta önce çok ilginç bir olay yaşadım. Çöp arabasının presini basınca arabadan kan aktı. Araba hareket ederken kan damlamaya devam etti" dedi. Bir çalışan da çöplerin içinden kırık ilaç cam şişeleri, iğne uçları, kanlı sargı bezleri çıktığını bildirdi.
Hastanenin çöpten sorumlu görevlileri ise iddiaları yalanlayarak, "Öyle bir şey yok. Tıbbi atıklar özenle başka bölmede toplanıyor şehir atıkları farklı bölmede toplanıyor. İkisinin birbirine karışması olası değildir. Öyle olsa direk hastane yetkililerine bildiririz gerekeni yaparlar. Şu ana kadar sıkıntı olmadı" ifadelerini kullandı.
GÖRÜNTÜ ALMAMIZI ENGELLEDİLER
Bu arada, hastanenin güvenlik görevlileri muhabirimizin görüntü almasını engelledi. Bazı çalışanların da muhabirimizi uyararak, "Bu olayı haber yaparsan direk biz işsiz kalırız. Sen bize ekmek mi vereceksin. Hadi bizi geç buranın çöp amiri direk işten atılır. Bu devirde iş kolay bulunmuyor" diye sitem etmeleri dikkat çekti.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.