Soner Yalçın aşı sansürünü itiraf etti

Oda TV imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Boğaziçi Üniversitesi Bilgiler Mühendisliği Bölümü Prof. Cem Say'ın aşı ile ilgili yazısına sansür uyguladığını bugün Sözcü gazetesinde kaleme aldığı köşeyazısında kabul etti.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgiler Mühendisliği Bölümü Prof. Cem Say’ın aşı münakaşalarına ilişkin yazdığı yazının ‘Odatv’de yayınlanmadığı’ iddiasına değinen basın mensubu Soner Yalçın, Say’la alakalı olarak “Kırk gündür sosyal medyada yazdıklarını-paylaştıklarını alt alta sıralayıp “makale” isimi altında Odatv’ye göndermesinin maksadı ne?” şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgiler Mühendisliği Bölümü Prof. Cem Say, geçen günlerde yazdığı bir yazının ‘Odatv’de yayınlanmadığını’ öne sürmüştü ve söz konusu yazısı Cumhuriyet gazetesi, medikritik.com ve başka yerlerde yayınlanmıştı.

SONER YALÇIN SANSÜR UYGULUYOR İDDİASI

Say’ın aşılarla alakalı olan yazısı, aşı karşıtı yazı ve kitaplarıyla gündeme gelmesi sebebiyle Odatv’nin imtiyaz sahibi olan basın mensubu Soner Yalçın’ın ‘sansürüne uğradığı’ biçiminde yorumlanmıştı.

Aynı zamanda Sözcü’de yazan Soner Yalçın, konu ile ilgili bugün ‘Bak şu kurnaza’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yalçın’ın yazısının alakalı kısmı şöyle:

“Bu köşede aşı üstünden kitabım ile ilgili kara propaganda yapan küresel ilaç şirketi GSK lobisini deşifre etmeye başladım…

Bu lobinin ‘kankası’ Cem Say’ın bir gün sonra Odatv’ye aşı yazısı göndermesi tesadüf mü? Kırk gündür sosyal medyada yazdıklarını-paylaştıklarını alt alta sıralayıp ‘makale’ isimi altında Odatv’ye göndermesinin maksadı ne? Odatv’nin özgün-ezber bozan yazılar yayınladığını bile bile, sosyal medyada herkese ezbere bildiği paylaşımlarını neden bize yazıp gönderdi? Yayınlanmayacağını biliyordu.

Hemen şunu yaptı:

Odatv’nin yazısını yayınlamadığını belirtip şu tweeti attı:

– ‘Sizce hangi yayın organı aşılarla alakalı yazımı yayınlama cesaretine sahip.’

Sanki ilaç firmalarının tekerine çomak soktu! Lise düzeyinde makaleydi yazdığı oysa, ne cesareti arkadaş?

Cumhuriyet yazıyı yayınlama ‘cesareti’ gösterdi! Şu komik hale bakar mısınız? Yetmedi. Aynı yazı ‘Bilim ve Teknoloji’ dergisinde yer buldu. Ki Cem Say, esas bu derginin yazarıydı! Odatv’ye iki senede, iki yazı gönderen Cem Say, aşı yazısını neden köşesinde yayınlamadı? Belli: Lobinin maksadı, beni ‘aşı karşıtı’ göstermekti. BirGün’den Sabah gazetesine beni ‘sansürcü’ ilan etmelerine şaşırmak lazım mi? Ah şu vasat kurnazlık"

AHMET YAVUZ YOLLARINI AYIRDI

Soner Yalçın'ın yazısının ardından Odatv’de yazarlık yapan emekli general Ahmet Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Odatv ile yollarını şimdilik ayırdığını duyurdu.

Ahmet Yavuz Odatv ve Soner Yalçın'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Bu yazı beni üzdü. Cem Say kumpas sürecinde namuslu insanlar -Odatv çalışanları dahil- doğrandığında, bilim ahlakı gereği, onların kankası olma şerefine nail oldu. O’nu hem sansürlemek hem birilerinin kankası ilan etmek yakışmamış. Bu yazı üzerine Odatv’de yazılarıma ara verdim.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.