Türk Eczacıları Birliğinde Seçim Yarışı

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 42. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı 28 Kasım 2019- 1 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. Genel kurulun son günü olan 1 Aralık Pazar günü seçimlere geçilecek. 54 Eczacı Odasından seçilerek gelen 356 delege oy kullanacak ve yeni dönem TEB Merkez Heyetini seçecek.

Seçimler yaklaşırken İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Tekirdağ, Mersin, Kırklareli Eczacı Odaları bir açıklama yayınlayarak geçtiğimiz dönem birlikte hareket ettikleri mevcut TEB yönetimiyle (dolayısıyla başkan Ecz. Erdoğan Çolak ile) yolları ayırdıklarını duyurdular. Kulislerde Gaziantep Eczacı Odası başkanı Ecz. Mehmet İrfan Demirci liderliğinde yeni bir liste ile TEB yönetimine aday olacakları konuşulan grubun açıklamasında dikkat çeken şu cümlelere yer verildi:

"...Geldiğimiz noktada üst örgütümüzde uzun yıllardır süren ve ortadan kaldırmak istediğimiz anlayışın dört yıl boyunca kurullarda görev alan arkadaşlarımızın iyi niyetli, özverili ve gayretli çalışmaları, Odalarımızın bu süreçte gösterdiği tüm çaba ve yaptığı uyarılarına rağmen yeterince değişmediğini üzülerek görmekteyiz.

Önümüzde hızla müdahale edilmesi gereken ve geleceğimizi tehlikeye atan pek çok sorun var. TEB yapısı; 38 bin eczacısı, 54 Eczacı Odası, 356 büyük kongre delegesi, 23 üst örgüt yöneticisi olan büyük bir yapıdır. Bu alanın ve eczacının sorunları ancak refleksini kaybetmemiş, kararlı, etkin ve hızlı çözümler üretebilen, gündemi yakından ve sıkı takip eden, hatta kendi gündemini oluşturan, ortak aklı önemseyen, bir anlayış ile çözülebilir."*

TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ekibinin bu çıkış karşısında nasıl hareket edeceği, öte yandan, şimdilerde TİTCK Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Dr. Ecz. Harun Kızılay liderliğinde geçtiğimiz dönem aday olup az bir farkla kaybeden çoğunlukla Anadolu Eczacı Odalarının oluşturduğu Meslek İçin Dayanışma Grubunun bu ayrışmada ne yönde ağırlık koyacakları, ayrı bir liste çıkarıp çıkarmayacakları merak konusu oldu.

*Yönetime bayrak açan eczacı odalarının açıklamasının tam metni için: https://www.gaziantepeo.org.tr/duyuru/eczaci-kamuoyuna

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.