Virüsten daha hızlı yayılan bir salgın: Korku Salgını!

Koronavirüs tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken ruh sağlığımızı nasıl koruyacağız?

#Coronavirüs tüm dünyayı esir almış durumda, ülkemizde de olgular katlanarak artmaya başladı. Sosyal medya yangını körüklüyor zira hemen her gün provokasyon maksatlı, gerçek dışı, uydurma bilgi ve haber içeren paylaşımlar yapılıyor ve korku dalga dalga yayılmaya devam ediyor.

Evde geçirdiğiniz zamanlarda kendinizi bir şeylerle meşgul edin. Kitap okumak, örgü örmek, resim/boyama yapmak, ufak tefek tamiratlar vs. gibi her zamanki hobilerinizle uğraşabilir ya da daha önce fırsat bulamadığınız yeni bir şey deneyebilirsiniz.

Yabancı dilinizi geliştirici egzersizler yapabilir, hatta internetten yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz. Mutfağa geçip daha önce denemediğiniz bir tarifi pişirebilir, zihninizi verimli bir şekilde meşgul edecek bulmacalar çözebilir, çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz, vs.

Sürekli korku ve panik yaratan olumsuz düşüncelerle zihninizi meşgul etmektense, yukarıda saydığım şekilde bambaşka konularla oyalanmak sayesinde dikkatinizi çelebilir, daha keyifli şeylere yöneltebilirsiniz.

Unutmayın ki aynı anda dikkatinizi tek bir şeye odaklayabilirsiniz; bu da virüsle ilgili olumsuz haberler değil, hoşunuza giden ve sizi rahatlatan farklı konular olsun. Dikkat çelme, korkuyla başetmenin önemli yollarından biridir!

Ayrıca çok endişeli olduğunuzda nefes egzersizleri, kas gevşetme egzersizleri yaparak kendinizi sakinleştirebilirsiniz. Bunların nasıl yapıldığına dair Youtube 'da onlarca video var, öğrenmesi ve uygulaması çok kolay ve bir o kadar da etkili yöntemlerdir.

Sakın ha doktor tavsiyesi olmadan sakinleştirici ilaçlar kullanmayın. Ancak hali hazırda tanı koyulmuş ruhsal sorunlarınız varsa ve tedavi alıyorsanız ilaçlarınızı düzenli kullanın, bir gün bile aksatmayın.

Hijyen önemli. Su ve sabun en ucuz ve en güvenli dezenfektan. Alkollü dezenfektan ve kolonyanın ise o kadar sık kullanılması önerilmiyor; cilt bariyerini bozarak cildi mikroplara açık hale getiriyorlar. Bunları su ve sabun yoksa kullanacağız.

Kaynak : https://twitter.com/idiogenic/status/1239643893106434049?s=19

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.