Hekim Güçbirliği'nden CİMER Kampanyası

Hekim Güçbirliğiç grubu son dönemlerde artan sağlık çalışanlarına şiddet vakalarıyla alakalı CİMER'e başvuru kampanyası başlattı

Hekim güçbirliği son SUT (sağlık uygulama tebliği) düzenlemesinin ardından tırmanan şiddet olaylarına karşı reçete yazma yetkisine bakılmaksızın herkesi resmi internet sitesinden yapmış olduğu çağrıyla CİMER'e başvuru yapmaya çağırdı.

Hekim Güçbirliğiç paylaşmış olduğu açıklamada;

"Değerli meslektaşlarımız,

Geçtiğimiz günlerde hepimizi dehşete düşüren ve yüreklerimizin ağzımıza gelmesine neden olan bir hekime saldırı olgusu yaşamıştık. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Hastanesi'nde yaşanan bu olayın nedeni suç sicili kabarık olan birisince istenen GABAPENTİNOİD reçetesiydi. Endikasyon dışı bu isteğin yerine getirilmemesi elbette doğaldı.

Son SUT düzenlemesiyle tırmanan bu türden isteklerin bundan böyle de hız kesmeksizin sürmesi öngörüsüyle bu ve benzeri ilâçları yazma yetkisi olsun/olmasın tüm meslektaşlarımızı CİMER'e başvuruda bulunmaya çağırıyoruz.

Yetkilileri bu önemli ve yaşamsal sorun konusunda eyleme geçmeyi amaçlayan bu çağrımız gereğince CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi)'e başvuru için aşağıdaki bağlantıdan erişebileceğiniz belgeden yararlanabilirsiniz.

Saygılarımızla" ifadelerini kullandı.


CİMER bağlantısına erişmek için.
https://drive.google.com/drive/u/1/my-drive

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.