Coronavirüsü yenen hemşire anlattı: Tüm kemiklerim kırılıyor gibiydi

Coronavirüsü yenen ABD'li hemşire Meghan Harpole, süreç boyunca yaşadıklarını anlattı. Yaşadığı ağrıları tüm kemiklerinin kırılmasına benzeten Harpole, "Öleceğimi düşünüyordum" dedi.

Coronavirüs Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıksa da, salgının en çok can kaybına yol açtığı ABD hastalığın yeni merkezi oldu. Ülkede 800 bini aşkın insana bulaşan virüs nedeniyle 47 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Hastalığa yenik düşenlerin yanı sıra atlatanların hikayeleri de ABD medyasında geniş yer buluyor. Onlardan biri de virüsle mücadeleyi amansızca sürdüren sağlık çalışanlarından Meghan Harpole. Kentucky eyaletinde hemşire olarak görev yapan 43 yaşındaki Harpole, hastalığa yakalandıktan sonraki süreci anlattı.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3268","attributes":{"class":"media-image wp-image-14461","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":""}}]]

New York Post’un haberine göre Mart ayının sonunda belirtiler göstermeye başlayan Harpole, nefes almasını bile engelleyen öksürük, yüksek ateş ve diyare yaşamaya başladı. Tüm vücudunun ağrılar içinde olduğunu ifade eden Harpole, “Sanki vücudumdaki tüm kemikler tek tek kırılıyordu. Öleceğimi düşündüm” dedi.

Hastaneye gittiğinde virüse yakalandığını öğrenen hemşire Harpole, semptomlar göstermeye başlayan oğlunun evde yalnız kalmaması için solunum desteği ve ilaçlarını alarak evde karantinaya girdi.

Harpole zorlu süreci atlatsa da geleceğe dair taşıdığı endişeleri, “Yine nefes almakta sorun yaşayacak mıyım? Bağışıklık sistemim zayıf mı düşecek? Kimse virüsün uzun süreli etkileri hakkında yeterince şey bilmiyor” sözleriyle anlattı.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.