Cumhuriyet Savcısı’nın kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırmasına HEP-SEN’den tepki: "Parmak sallama” hakkı yoktur

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN), Cumhuriyet Savcısı’nın kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırmasına tepki gösterdi.

“Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın salgınla savaştığı, acılar çektiği, ağır bedeller ödediği bu dönemde, kimsenin sağlık çalışanlarına deyim yerinde ise "parmak sallama” hakkı yoktur.” diyen HEP-SEN şu ifadelerle tepkisini ortaya koydu:

12 Nisan Pazartesi günü; Osmaniye Devlet Hastanesinde çalışmakta olan ortopedi hastalıkları uzman hekimi Kemal Gökhan Günel’in odasına nezaket kuralları dışında girerek muayene olmak isteyen Cumhuriyet Savcısının, hekimin yönlendirmeleri ve açıklamaları sonrasında agresif tavır alarak etik dışı söylem ve davranışlarda bulunduğu, ardından ise söz konusu hekimimizin, kolluk kuvvetleri tarafından savcılığı çağrıldığı öğrenilmiştir.

Yetkilerin; makamların gücünden geldiği aşikardır. Ancak unutulmaması gerekir ki yetkilerin kendi görev tanımları nezdinde sınırları vardır.

Zorlu pandemi şartlarında, canhıraş mücadelesini sürdüren sağlık çalışanları nezdinde, olayın mağduru olan hekimimizin yaşadığı durum savunulamaz, açıklanamaz ve bertaraf edilemez bir vaziyet teşkil etmektedir. Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın salgınla savaştığı, acılar çektiği, ağır bedeller ödediği bu dönemde, kimsenin sağlık çalışanlarına deyim yerinde ise "parmak sallama” hakkı yoktur.

Sağlık camiası ve sendikamız; Sağlık Bakanlığının durumu yakından takip ederek gerektiğinde dahil olmasını talep etmektedir.

Sürece dair izlenimlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildirmekteyiz.

 

Etiketler
Gökhan Günel
HEP-SEN