Hekim maaşlarıyla ilgili kritik görüşme bugün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yarın hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme için TBMM'de bir araya gelmesi bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Mayıs ayı başında yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızda 20 gün önce talimat verdi. Ben, hazine bakanımız, sağlık bakanımız ve çalışma bakanımızla bu yasal düzenlemeyi hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Bütçe dengeleri çerçevesinde bunu hayata geçirmek için gayret ediyoruz. İlk anda ki yapılan biraz yanlış anlamaydı. Sanki en yüksek rakam 5 bin TL, en düşük rakam 2.5 bin TL gibi bordro ücretlerinde bir artış ortaya çıkacaktı. O artışı zam diye anladılar. Şimdi onu farklı bir şekilde düzenleyip Mayıs ayı içerisinde bunu gerçekleştiririz" demişti.

Düzenlemenin bir kısmının idari, bir kısmının da kanunla yapılabileceğini ifade eden Elitaş "Bizimle beraber çalışma bakanımız, hazine bakanımız ve sağlık bakanımızla yaptığımız toplantıda yasal düzenlemeye ihtiyaç duymadan bir iyileştirme yapılması konusunda mutabık kaldık" diye ifade etmişti.

Hekim maaşları bugün TBMM'de görüşülecek

Diğer taraftan Medimagazin'in haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın bugün TBMM'de konuyla ilgili bir araya gelecek. Konuyla ilgili son görüşmelerin yapılacağı toplantıdan ne çıkacağı ise merak konusu.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.