"Her Çocuk Bir Dünya" Projesi ülkemize model olabilecek güzellikte

Her Çocuk Bir Dünya Programı, 2018 yılından bu yana başta çocuk işçiliğinin önlenmesi, gezici mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve tarım işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için üreticilerle, işçilerle, tarım aracılarıyla, çocuklarla çalışmalar yürütüyor.

Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020 ve 2021 fındık hasadı boyunca yaz okulu uygulaması yapılamayan proje kapsamında, bu yıl hasat döneminde "Her Çocuk Bir Dünya" Programı yaz okulu yeniden hayata geçirildi.

Her Çocuk Bir Dünya Programı'nın yaz okulu İkizce Kaymakamlığı ile işbirliği içinde Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesi Binası'nda yürütülüyor. 

Program kapsamında gezici mevsimlik tarım işçilerinin 3-15 yaş arasındaki çocuklarına yönelik okul müfredatına uygun eğitim, sağlık ve bakım hizmetleri bütüncül bir biçimde sunuluyor. Böylece aileler fındık hasadında oldukları süre içerisinde çocuklar fındık bahçesi yerine sabah 8:00 ile akşam 17:00 arasında daha temiz ve güvenli bir alanda eğitime dahil oluyor.

yu

Program kapsamında çocuklara 4 öğünden oluşan (2 ana 2 ara olmak üzere) bir beslenme programı sunuluyor. Çocukların sağlık ihtiyaçları, Durak Fındık'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi ile işbirliği içerisinde gideriliyor. Bu kapsamda Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali DURAK, hastane mesul müdürü ve Başhekimi, aynı zamanda Ordu Tabip Odası başkanı Uzm. Dr. Ali COŞKUN, hastane doktoru, hastane müdürü ve bazı hastane personelleri bu gün projede görev aldılar ve faaliyetlerde bulundular.

Her Çocuk Bir Dünya Programı yalnızca çocukların değil aynı zamanda ailelerin de dahil olduğu kapsayıcı bir program. Program kapsamında gezici mevsimlik tarım işçisi olan annelere çalışan hakları, çocuk işçiliği, toplumsal cinsiyet, mevsimlik tarım göçünde karşılaşılabilecekler kazalara yönelik ilk yardım ve bulaşıcı hastalıklar konularında eğitimler veriliyor.

o

Durak Fındık tarafından finanse edilen Her Çocuk Bir Dünya Programı çocukları yalnızca fındık hasadında oldukları süre içerisinde değil yılın diğer aylarında da kendi yaşadıkları şehirlerde takip etmeye devam etmekte. Programın çocukların ve ailelerin eğitime olumlu yaklaşım, okula devam konusunda farkındalıklarını arttıran ve çocukların fiziksel, bilişsel gelişimlerini destekleyici pek çok olumlu etkisini ortaya koyan çalışmalar bulunuyor. 

Bu çalışmalar hakkında daha fazla bilgi almak için Her Çocuk Bir Dünya Programı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
https://hercocukbirdunya.org

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.