İBB, sağlık çalışanlarını mağdur eden kararından vazgeçti!

Yaptığımız haber sonucu gelen tepkiler İBB Beyaz Masa'ya ulaşınca karar geri çekildi. Pandemi hala devam ediyor. Sağlık çalışanlarını mağdur eden her kararın karşısındayız.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği üzere  2 Hazirangünü  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile mesai kaybını önlemek, zaman tasarrufu sağlamak ve yapılacak çağrılara süratle icabet etmek amacıyla görevli olduğu sağlık kuruluşuna yakın bulunan eğitim ve dinlenme tesisleri hariç, misafirhane ve konaklama amaçlı kullanılan kamu sosyal tesislerinden yararlanmak isteyen sağlık personeli ile görevli olduğu sağlık kuruluşundan başka bir yere görevlendirilenlere  31 Mayıs' a kadar sağlanan tesislerden ücretsiz yararlanma imkanı, 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Dün İBB Beyaz Masa özel hastanelerde çalışan tüm sağlık personellerine şok bir mesaj göndererek, bulundukları otelleri  5Haziran 2020 tarihine kadar boşaltmalarını talepetti. Bu duruma isyan eden sağlık çalışanları sağlığın bir bütün olduğunu,   öze ve kamu farkı gözetmeksizin yapıldığını  ve pandemi döneminde böyle bir ayrımın yapılmaması gerektiğini ilgili kişilere ifade ettiler.
 

İBB Beyaz Masa tarafından otellerde konaklayan sağlık çalışanlarına dün gönderilen mesaj şu şekildeydi:
“Değerli sağlık çalışanlarımız;
Birlikte  Başaracağız Projesi kapsamında sağlamış olduğumuz ücretsiz konaklama hizmetimiz  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın kararı ile  özel sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personelleri için 5 Haziran 2020 tarihinde son bulacaktır.
Özel sağlık kuruluşlarında görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımızın en geç  5 Haziran Cuma Günü kalmakta olduğu konaklama tesisini boşaltmalarını rica ederiz. 
Kamuya ait sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarımıza sağladığımız konaklama hizmetimiz devam etmektedir. Ancak 6 Haziran Cumartesi günü konaklama tesislerinde güncelleme yapılacaktır.”

görsel

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ
 

Yaptığımız haber sonucu gelen tepkiler İBB Beyaz Masa'ya ulaşınca karar geri çekildi. İBB Beyaz Masa bu sefer de sağlık çalışanlarına şöyle bir mesaj göndererek kararı geri çektiğini bildirdi:

“Değerli sağlık çalışanımız,

5 Haziran Cuma günü özel sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının konaklama hizmetinin sonlandırılacağı yönündeki karar sizlerden gelen talepler doğrultusunda yeniden değerlendirilmiştir. Bütün sağlık çalışanlarımız konaklama ücretinden yararlanmaya devam edecektir. Bulunduğunuz konaklama tesisinde kalmaya devam edebilirsiniz.”

Yapılan yanlıştan dönüldüğü için İBB’ye teşekkür ederiz.
Bu süreçte özel ve kamu ayrımı yapmadan tüm sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştıracak hamleler atılmalı ve bu hamlelerden geri dönüş olmamalıdır.

görsel

Etiketler
İBB
sağlık çaıoşanları
sağlık çalışanlarını mağdur eden kararından vazgeçti!