"Sağlık programı mı, doktor reklamı mı?”

Medya Ombudsmanı ve eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici TRT1 ve Show Tv’deki programlara işaret ederek “Birileri sormalı, sağlık programı mı, doktor reklamı mı?” dedi.

Medya Ombudsmanı ve eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Bildirici, Fitoterapi Uzmanı olduğu söylenen Dr. Ümit Aktaş'ın bu sabah aynı anda iki kanalda çıktığını ve iki kanalın da "Yeni bölüm" olarak yayımlandığını söylerken, "Birileri sormalı; sağlık programı mı, doktor reklamı mı?" sorusunu yöneltti.

Daha önce Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu'nun, "Sekreterim aradı; 'hocam sizi Show TV'den aradılar. Ebru Akel'in sunduğu Kendine İyi Bak programına davet ediyorlar' dedi. Sor bakalım para istiyorlar mı dedim; 6000 TL cevabı geldi. Tv'lerde seyrettiğiniz doktorlar bu yayınlara para vererek çıkıyor, bilin istedim." sözlerini hatırlatan Bildirici, Ümit Aktaş'ın da iki kanal için muhtemelen para verdiğini ifade ederek, "Para karşılığı yapılan bu örtülü doktor reklamlarına kimse dur demeyecek mi?" diye sordu.

Bildirici, Aktaş'ın bitkisel takviye satış sitesi de olduğunu da anımsattı.

Faruk Bildirici'nin paylaşımı şu şekilde:

ümit aktaş

 

ÜMİT AKTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Aktaş, Bildirici’nin paylaşımlarının ardından açıklama yaptı:

 “Beni reklam yapan başkalarıyla karıştırıyor olabilir. Eğer profiline "Medya Ombudsmanı" yazıyorsa, iddialarına dikkat etmesi gerekir. Sayın Faruk Bildirici tecrübeli bir gazeteci, bu tarz bir paylaşım yapmadan önce araştırmasını, emin olmadığı bir konu varsa bize sormasını beklerdik. Kendisinin ithamlarını ispat etmesi gerekir. Para ödeyerek katıldığım bir tek TV programı olduğunu ispatlarsa, ben bir daha televizyon kanallarına çıkmayacağım. Eğer ispatlayamazsa da özür dilemesini ve ithamlarını geri alması gerekir.”

“ÜCRETLİ SAĞLIK PROGRAMLARIYLA İLGİLİ AYRINTILI ÇALIŞMA YAPMAK FARZ OLDU BENİM İÇİN”

TRT 1’deki “Dr. Halit Yerebakan ile Hayatın Ritmi” programının sunucusu Dr. Halit Yerebakan ile konuştuğunu söyleyen Bildirici şunları belirtti: “TRT1'deki programın sunucusu Doç. Dr. Halit Yerebakan aradı, konuştuk. Programa çıkardıkları doktorlardan ücret almadıklarını, TRT'de bunun mümkün de olmadığını ifade etti. TV'lerdeki ücretli sağlık programlarıyla ilgili ayrıntılı çalışma yapmak farz oldu benim için.

ümit aktaş

 

Etiketler
dr ümit aktaş
aşı karşıtı
tv programları
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici