Türk Eczacıları Birliği: Aşılamada sağlık çalışanları birbirinden ayrılamaz

Türk Eczacıları Birliği “sağlık kuruluşlarında çalışan herkesi öncelikle korumak esas olmalıdır. Birinci basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet veren eczanelerimizin de içindeki herkesle birlikte, bir bütün olarak ele alınması gerekmektedir.” dedi.

“Sağlık hizmetinin en önemli uğrak yerlerinden biri olan eczanelerdeki eczacılarımızın ve eczane çalışanlarının aşılanması sağlık hizmet sunumunun aksamaması adına büyük önem arz etmektedir.” sözlerine vurgu yapan Türk Eczacıları Birliği şu açıklamalarda bulundu:

“Pandemi dolayısıyla sağlığın ve sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunu bir kez daha deneyimledik. Pandeminin ilk gününden bu yana sağlık çalışanları COVID-19 ile mücadeleyi hep birlikte üstlendi. Hekiminden hasta bakıcısına, hemşiresinden ebesine, eczacısından eczane teknisyenine, sağlığın her alanındaki çalışan kişiler topyekün bir çabayla halk sağlığına katkıda bulunmak adına canını dişine takarak çalışıyor.

Geldiğimiz noktada COVID-19 aşılarının faz3 aşamasını geçip insanlar üzerinde kullanılmaya başlanacak olması umut verici bir gelişme. Bir diğer sevindirici gelişme ise Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı üzere ülkemize gelecek ilk aşıların uygulanacağı grupta sağlık çalışanlarının da yer alıyor olması. Her şeyden önce COVID-19’a karşı mücadelenin sürekliliği açısından sağlık kurumlarının ve çalışanlarının korunması büyük önem taşıyor.

Bu nedenle sağlık kuruluşlarında çalışan herkesi öncelikle korumak esas olmalıdır. Birinci basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet veren eczanelerimizin de içindeki herkesle birlikte, bir bütün olarak ele alınması gerekmektedir. Sağlık hizmetinin en önemli uğrak yerlerinden biri olan eczanelerdeki eczacılarımızın ve eczane çalışanlarının aşılanması sağlık hizmet sunumunun aksamaması adına büyük önem arz etmektedir. Beklentimiz bu aşıların hem eczacılarımıza hem de eczane çalışanlarına yapılmasıdır.” 

Etiketler
Türk Eczacılar Birliği
sağlık çalışanları
aşılama covid-19 aşısı