“Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı son aşı açıklaması ile Türk hekimlerinden tamamen koptuğunu kanıtlamıştır”

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi “Hangi Bilim Kurulu, hangi verilerle, hangi aşıya onay verdi?” konulu açıklama yaptı. TTB’nin yaptığı açıklamaya ise hekimler tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği’nin Covid-19 aşılarıyla ilgili yaptığı açıklama Türk hekimlerin tepkilerine yol açtı.

TTB’nin “Hangi Bilim Kurulu, hangi verilerle, hangi aşıya onay verdi?” konulu aşı açıklamasına, Eski İzmir Tabip Odası Başkanı/ İzmir Hekimgüçbirliği Başkanı Dr. Suat Kaptaner “Aslında Bilim Kurulu da bellidir. Aşı çalışmalarının erken sonuçları da yapılmakta olan aşı da açıklanmıştır.”diyerek şu tepkiyi gösterdi:

“Onlarca meslektaşını kaybeden ve halen pandemiye karşı yaşam savaşı veren hekimlerin duygularından ve beklentilerinden tamamen kopmuş olmanın yansımasıdır bu açıklama.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yüreğinin Türk hekimleriyle atmadığını bir kez daha gösteriyor bu açıklama.

Bu açıklama Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı’nın, meslek örgütümüzü, üçüncü günde 600 binin üstünde aşı olan hekimler ve sağlık çalışanlarından, onların duygu ve çıkarlarından tamamen kopmuş bir meslek örgütü haline getirmek doğrultusunda olduğunu kanıtlıyor.

Bütün enerjisini (PKK PYD Ermeni Soykırımı yalanı, Kumpas davaları) gibi ulusal sorunlarımızın hemen hepsinde Türkiye karşıtlığında kullanınca doğal olarak bu topraklarda yaşayanlarla duygusal bağlar kopmaktadır.

Pandemiyle ilgili yapılan yanlışlara, eksikliklere karşı çıkma görüntüsü kimseyi yanıltmasın.

O tutumun içten olmadığı, hiç bir olumlu gelişmeyi gündeme getirmemek, hekimlere ve millete moral ve çalışma gücünü arttıracak hiç bir değerlendirme yapmamakla kendini ele veriyor.

Türk hekimleri ülkemizin pandemiyle mücadelesinde özveriyle çalışmaya devam edecek.

Kendilerini ve yurttaşlarımızı korumaya hizmet edecek her gelişmeye destek olacak.

Pandemi mücadelesinin yanlışlarının düzeltilmesi için, sağlık çalışanlarının hak ve çıkarlarının geliştirilmesi doğrultusunda mücadeleye devam edecektir.

Bütün meslektaşlarımızı toplumumuzu aşı olmaya davet ediyoruz.

Ülke yöneticilerini de pandemi konusunda her konuda toplumu ikna edecek şeffaflıkta davranmaya, her konuyu toplumla paylaşmaya, bilimsel gerçeklerden ayrılmamaya ve daha nitelikli hizmet verebilmeleri için hekimlerin ve sağlıkçıların hak ve çıkarlarını geliştirecek taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz.”

“BİZDEN DEĞİLSİNİZ! SEVİNCİMİZ, HÜZNÜMÜZ BİR DEĞİL”

Kayseri Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet İlhan Şahin ise “Temsil etmiyorsunuz diyorduk, yetmez, bizden değilsiniz! Sevincimiz, hüznümüz bir değil.” diyerek şu sözlerle tepkisini ortaya koydu:

“TTB yönetimi ve o zihniyettekiler, güya bilimsel söylemle aşıyla ilgili zihin bulandırıyorlar. Sağlık çalışanları son 1 yıldır gülmediği kadar bu 3 günde güldü. Fotoğraflarına umut yansıdı. Temsil etmiyorsunuz diyorduk, yetmez, bizden değilsiniz! Sevincimiz, hüznümüz bir değil.

TTB’yi yıllardır yönetenler kendilerini eleştiren herkesi iktidar yanlısı diye yaftalayarak oy aldı. Kim ne derse desin görevimi yaparken kimseye yaranmaya çalışmıyorum. Birileri memnun olsun veya yıpransın diye konuşmuyorum. Doğruya doğru yanlışa yanlış demekten vazgeçmeyeceğim.

 

MEDİKRİTİK.COM

 

Etiketler
Kayseri Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet İlhan Şahin
Dr. Suat Kaptaner
ttb