Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile HEP-SEN ortak toplantı gerçekleştirdi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kamu sağlık sosyal iş kolunda faaliyet gösteren HEP-SEN yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, İstihdam ve Girişimcilik Yöneticisi Tuba Burcu Şenel, HEP-SEN kurumu adına:  Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Şimşek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Kavaslar, Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kara, Yönetim Kurulu Üyesi Şevval Maraşlıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Koyuncu, Ege Bölge Danışmanı Önder İnce, Doğu Anadolu Bölge Danışmanı Abdulkadir Şentürk katıldı.

ILO Türkiye Ofisi ve HEP-SEN arasında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddeleri ise ülkemizin de imzaladığı ILO’nun 87 ve 98’nolu sözleşmeleri gereğince sağlık sosyal iş kolunda faaliyet gösteren sendikaların karşılaştığı sorunlar, kamu sağlık sosyal iş kolunda sendikacılığın üyelik prosedürlerinin işçi sendikaları gibi E-devlet üzerinde olmasının gerekliliği değerlendirildi.

Toplantıda HEP-SEN Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Şimşek “Sağlık kurum ve kuruluşlarında klasik yönetim modeli ile yönetim şeklinin yanlışlığını tüm sağlık profesyonellerinin yönetim mekanizmasına katılmasının sağlıkta kalite ve motivasyonunu arttıracaktır.” dedi. Sözlerine sağlıkta yönetim reformunun tüm kademelerde yapılmasının gerekliliğini vurgulayarak devam eden Şimşek, yetersiz personel istihdamı, sağlıksız istihdam modellerinin güvencesiz ve adil olmadığı, adaletsiz ödeme sistemine ve ucu açık yorumlanabilir sağlık meslek yönetmeliklerinin faturasını sağlık çalışanlarına kesildiğini ifade etti.

ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, ülkemizin de imzalamış olduğu ILO sözleşmelerinin bağlayıcı nitelikte olduğu sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için sendikal faaliyetlerin ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Etiketler
Uluslararası Çalışma Örgütü
HEP-SEN
sağlık çalışanlarının sorunları