Eczacılık fakültesi öğrencileri tepkilerini CİMER’de gösterdi

Eczacılık Fakültesi öğrencileri, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu’nun öncülüğünde CİMER’e şikayet kampanyası başlattı. Öğrenciler, sayısı 57’ye ulaşan eczacılık fakültelerinin artık açılmaması gerektiğini dile getiren yüzlerce isteği CİMER’e iletti.

Öğrenciler, konuya ilişkin düşüncelerini ise şu şekilde aktardı: 

 

Buse Esra Mercan (Hacettepe Üniversitesi): 

“Eczacılık eğitimine başladığımız ilk günden beri bizlere aşılanan "Toplumun en yakın sağlık danışmanı" sözü, maalesef eczacılık fakültelerinin sayısının artması ve niteliklerinin düşmesi; mesleğimizin itibarını zedelemekle kalmayıp, bizlere büyük bir "işsizlik" kavramını da benimsetecek duruma gelmiştir.”

 

Zeynettin Aktürk (Mersin Üniversitesi):

“Fakülteler artıyor, istihdam azalıyor! Türkiye'nin beyinleri gelecek kaygısı yaşıyor. Açılmakta olan yeni fakülteleri endişe içerisinde takip ediyoruz.”

 

Çağla Çelikarslan (İstanbul Üniversitesi):

“Eczacılık fakültesinde öğrendiğimiz çok temel bir bilgi vardır: Dozu doğru ayarlanmamış her madde insan sağlığına zararlıdır. Eczacılık fakültelerindeki bu dozu ayarlanmamış artış da mesleğimize zararlıdır. Nitelikte artış beklerken, nicelikte dünya üçüncüsü olduğumuz bu durumun önüne geçmeliyiz.”

 

Serhat Yeter (Atatürk Üniversitesi):

“Halihazırda eczacılık fakültelerinden mezun olan meslektaşlarımız dahi iş imkânı konusunda bu kadar düşünceli olurken, yeni eczacılık fakültelerinin açılması, hatta bu bile yetmezmiş gibi aktif fakültelerdeki kontenjanların artırılması da, hem mezun olmuş eczacıların hem de geleceğin eczacılarının psikolojilerini bozacak düzeyde kaygılı olmalarına sebep olmaktadır. Bu şekilde bir yol izlenmeye devam edildiği takdirde eczacılık mesleğinin, eczacılık fakültelerinin bir itibarının kalması söz konusu dahi olamayacaktır.”