Murat Alan'dan açıklama: Sağlık çalışanlarından özür dilerim

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan’ın bir televizyon programında, sağlık çalışanlarına yönelik “'Rüşvetimi ver susayım' mantığı gibi” sözleri tepki çekmişti. Gelen tepkiler üzerine Alan, sağlık çalışanlarından özür diledi.

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan’ın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Aşından bahsediyoruz, 'sağlıkçıların özlük hakları ne olacak?' deniyor. Nöbetten konuşuluyor, 'sağlıkçıların özlük hakkı ne olacak?' deniyor. Bu talepler, rüşvetimi verin susayım demektir." sözleri sağlık çalışanlarının tepkisini çekerek Türkiye gündemine oturmuştu.

Murat Alan, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, sağlık çalışanlarında özür diledi.

Murat Alan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Asla sağlıkçılarımızı incitme gibi düşüncem yok. Zaten yayının 2. bölümünde doktor dışı sağlık personelinin ciddi sıkıntıları var bunlar biran önce giderilmelidir diyen kişiyim! Covidden bahsederken söylemek rüşvet gibi algılanıyor demek istedim! Ama sözlerim çarpıtılıyor.

Bu çarpıtmalara rağmen açıkça söylemekten ezilmem, aksine gurur duyarım…

Kalbini kırdığım sağlık çalışanlarımızdan, sendikalarımızdan özür dilerim. Tüm hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, hastane personellerimiz başımızın tacı, sorunlarını haber yapmak, destek olmakta vazifem.”

Etiketler
sağlık çalışanları
murat alan
rüşvet
hemşire